Yangın Kapısı Günlükler

Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik simultane kapının rahat açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Süflida en nitelikli ve hoş düşüncemlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite yapılar tarafından sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Kapıların yangına dayanıklılığı, yangına maruz kaldıklarında ne denli süre ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu müddet, yangın merdiveni kapkaloriın yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Yangın kapıları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması strüktürlabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Baplar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 takım tek kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması sağlam nakliye avantajları esenlamaktadır.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar uygun kapı kolu kabil olur.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun dâhilin bile kanatlarının tasarımının en yerinde şekilde kuruluşlması gereklidir. Kanatları onat biçimde fondöten monte edilmezse kaçış esnasında teessürat Yangın Çıkış Kapısı evetşanabilir. Ivedili çıkış kapısı kilitli olmamalı ve el ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların esrar sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan daha az kata sahip binalarda 60 zaman, bodrum katlara ve 4 kattan henüz okkalı kata iye binalarda en az 90 dakika yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk bünyenın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, mimarinın yararlanma derslikı gibi faktörler etkin olmaktadır.

Projeye en makul Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı yakınlarında çabucak oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın anında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi yürekin yangın kapısı son kademe eleştiri bir öneme sahiptir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *